FTO-materiaal

FTO of Farmacotherapieoverleg is een periodiek overleg tussen (huis)artsen en apothekers. In het  FTO kunnen zorgverleners afspraken maken over het voorkómen en aanpakken van onnodig (langdurig) gebruik van sterkwerkende opioïden. Het materiaal bestaat uit een module met een kennistoets, casuïstiek en prescriptiecijfers en de bijbehorende presentatie. U kunt de materialen downloaden via de website van het IVM.

 

Snel en gemakkelijk inzicht in de situatie in uw apotheek? Apothekers die het gebruik van opioïden in hun apotheek in kaart willen brengen, kunnen gebruik maken van de SFK rapportage ‘IVM FTO-module sterkwerkende opioïden’. De rapportage toont hoeveel mensen kort- of juist langdurig opioïden gebruiken. De bijbehorende patiëntlijsten laten u zien welke patiënten mogelijk in aanmerking komen voor extra begeleiding.

 

Wilt u meer werken met prescriptiecijfers in het FTO of uw praktijk? Download dan het vernieuwde hoofdstuk Opioïden van het Handboek Werken met Cijfers via de website van het IVM